dimecres, 27 d’agost del 2014

AGOST NEGRE AL MATARRANYA




Octavi Serret, J. Luis Muñoz, Paco Gómez, Xavier Borrell

Tercera Trobada "Matarraña Negra" a Vall-de-roures
Dissabte 23 d’agost el llibreter i dinamitzador cultural Octavi Serret, de Vall-de-roures, juntament amb José Luis Muñoz, organitzaren la Tercera Trobada Matarraña Negra, dedicada, ja ho deveu imaginar, a la novel·la negra, enguany retent homenatge a Josep Forment.

Vicente Corachán, Emilio Moreno, Fernando Martínez Laínez
Es reuniren per a signar llibres i parlar amb els lectors una quinzena d’autors relacionats amb el gènere: Víctor del Árbol, Sebastià Bennasar, Xavier Borrell, José Luis Caballero, Alicia Estopiñá, Empar Fernández, Isidro Garrido, Paco Gómez Escribano, José Luis Muñoz, Luis Gutiérrez Maluenda, Fernando Martínez Laínez, José Vaccaro Ruiz, Cristina Fallarás, Josep Camps, Vicente Corachán i Sílvia Mayans (crec que no me’n deixo cap).

Tot un èxit per part d’Octavi i el José Luís, poder reunir tants lectors i autors en una data plenament estiuenca. Semblaria que la majoria d’humans haurien d’estar fent un bany refrescant al riu, un vermutet a les terrasses dels bars o  simplement dormitant a la fresca. Però no, desenes de persones passaren per la llibreria Serret per a comprar i compartir una estona amb els autors de variades procedències, arribats de diferents punts de la península (Madrid, Barcelona, Saragossa, Sitges, Sant Feliu de Guíxols, Castelldefels, Arnes, Salamanca, Palma, Albacete …).

Més enllà de la trobada, vull agrair als lectors el seu suport i la seva presència. Sense ells, la nostra feina no tindria cap sentit. Gràcies a la seva sensibilitat, als seus comentaris, les seves crítiques i els seus afalacs podem seguir endavant amb il·lusió, podem aprendre i millorar sabent que, al final, el tàndem lectura-escriptura esdevé una xalera i un plaer per a tots.
Sebastià Bennasar
Finalment vull dir que una de les coses que més em va agradar de la iniciativa va ser la varietat i la diversitat de personatges convocats:  d’aquí i d’allà; escriptors, editors, agents literaris, promotors i agitadors culturals; veterans i novells; catalanoescrivents i castellanoescrivents; de poble i de ciutat; de mar i de muntanya; periodistes, arquitectes, informàtics, detectius privats, filòlegs, enginyers, poetes, docents, historiadors, mossos d’esquadra, policies municipals, antropòlegs; amb històries d’espies, de policies, de detectius, de dones, de guàrdies civils;  d’humor i de drama... ¿Què més es podria desitjar?

I per acabar (ara sí), una menció especial per a les editorials col·laboradores, Meteora i AlRevés, i de la Fonda La Plaza, que ens va acollir estupendament.
José Luis Caballero, Luis Gutiérrez Maluenda



Fotos de l’Emílio Moreno i la Rosa Martí:
Josep Camps




Víctor del Árbol, Alicia Estopiñá



Isidro Garrido
Empar Fernández, Sílvia Mayans
José Vaccaro Ruiz, Paco Gómez