• Autor: Mayans Gómez, Sílvia
 • ISBN:978-84-9975-795-7
 • Pagès Editors
 • 320 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 150 x 240 mm
 • Col·lecció: Lo Marraco Nº 309
 • Data de publicació: Novembre 2016
 • Veure primeres pàgines

 • 19,00 €
    

  1976. Un any després d'haver resolt la mort del Severino Gil a Cap llàgrima sobre la tomba, tot just estrenada la democràcia, l'Elíades Bel es troba embolicat en nous misteris per les terres de l'Ebre. Un terrible incendi, assassinats, corrupció, empresaris sense escrúpols i la recerca d'una família dispersada després de la guerra civil, el portaran des d'Arnes cap a Horta de Sant Joan, Alcanyís, Tarragona i Cornellà. L'Elíades, fotògraf i investigador eventual, comptarà amb l'ajuda del seu cosí lo Margalló, un pagès de Vall-deroures; de la Susi, una perruquera molt trempada; de mossèn Amadeu i de l'inefable tinent Estrada, que gaudeix d'una, fins ara tranquil·la, jubilació. Un mosaic de personatges molt humans, tocats per les dures circumstàncies de la vida. Llops i xais que acabaran sent, sense excepció, res més que cendra.


  Sílvia Mayans. El 2009 publica els seus primers relats i poemes. El 2011 guanya el premi del jurat del concurs de microrelats negres del Centre Cultural La Bòbila (L'Hospitalet del Llobregat) amb el relat 9 mil·límetres. El 2012 és finalista del premi de novel·la de misteri Ferran Canyameres, amb Cap llàgrima sobre la tomba. El 2015 queda finalista del premi de relats Vent de Port amb Rumors a Rocalleda. EL 2016 publica el seu primer poemari ÀNIMAlari. Ha participat en diverses activitats literàries, taules rodones i recitals de poesia a Litterarum (Móra d'Ebre), Fira del Llibre (Jesús), Jornades de les Lletres Ebrenques (Amposta), i als festivals Tiana Negra, El vi fa sang i Matarranya Negra entre d'altres. En el seu blog "A recer d'un baobab" (http://silviamaians.blogspot.com.es/) recull apunts de lectures i reflexions literàries diverses.


  PUBLICACIONS:


  Entrevista al setmanari L'Ebre


  http://lleidatelevisio.xiptv.cat/cafeina/capitol/eulalia-pages-directora-pages-editors-i-silvia-mayans-autora-de-la-novella-cendra
  Video de la entrevista feta al programa Cafeïna, a Lleida Tv.
  https://revistabearn.com/2016/12/25/quan-llegir-silvia-mayans-et-provoca-un-incendi/
  Ressenya del Sebastià Bennasar, al blog Bearn.


  Ressenya de la Raquel Gàmez Serrano, al blog En clau de negre.


  Resum del festival Tiana Negra 2017
  http://www.vilaweb.cat/noticies/silvia-mayans-les-terres-del-sud-son-les-grans-desconegudes-a-la-resta-del-pais/
  Entrevista a Vilaweb, per Sebastià Bennasar  http://surtdecasa.cat/ebre/llibres/entrevista-silvia-mayans
  Entrevista a surtdecasa.cat, per Judit Monclús
  Recomanació a DIS-LLEIDA TV, amb Montse Sanjuan

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada